Op bezoek komen bij scholen en daar lessen verzorgen is altijd een feestje. De school die zich vult met geuren, het enthousiasme van leerlingen en leraren, trotse koks die hun eten presenteren. Er is zoveel te leren over eten en koken! We hebben geen uitgebreide keuken nodig om kooklessen op school te kunnen aanbieden. Alle spullen zoals kookplaten, pannen, messen en snijplankjes nemen we mee. We bouwen ter plekke een pop-up restaurant of kookstudio. Het is ook mogelijk om met een groep van maximaal 15 kinderen een les te volgen in Kas Keerweer, die is gelegen aan de Admiraal de Ruijterweg 19.


Voor scholen

Onder schooltijd:

Hoe leuk zou het zijn om een restaurant te openen waarbij de leerlingen voor elkaar koken? Wat zou je je leerlingen willen leren over duurzaamheid en eten? Wat werd er gegeten in de middeleeuwen of Romeinse tijd en kunnen we dit namaken? Er zijn zoveel gelegenheden te bedenken waarbij voedsel een onderdeel zou kunnen zijn van het onderwijs. Voor de Sint Janschool in Amsterdam West werkte ik al mee aan verschillende projecten, waaronder de “Recyclefabriek” en het project “Doeners” voor achtste groepers die kennismaakten met allerlei praktische beroepen. Op de Rosa Boekdrukkerschool kregen alle leerlingen in 5 dagen tijd een kooklesje rondom kruiden en verschillende keukens. Heb je een idee of wil je dat ik meedenk over een project rondom eten? Mail of bel!

Naschoolse activiteit:

Ik verzorg kooklessen voor scholen die activiteiten aanbieden na schooltijd of tussen de middag. In series van 8 of 10 lessen voor groepen van maximaal 10 kinderen (meer kan ook maar dan is een assistent nodig). De kinderen leren kooktechnieken, recepten lezen, samenwerken, wegen, meten en op de veiligheid letten. Maar het allerbelangrijkste is dat ze leren hoe leuk koken is en hoeveel er valt te ontdekken aan nieuwe smaken. Er gaat altijd een doosje of zakje met iets lekkers mee naar huis en aan het einde van de serie krijgen alle kinderen een map met alle recepten en organiseren we een proeverij voor de ouders.